Just About Mine Photography

Just Fanatsy Photography

Fantasie fotografie is een genre dat fotografie gebruikt om een andere wereld te creëren. De fotografen gebruiken sterke elementen van verbeelding en surrealisme. Fantasie fotografie is verbonden met andere vormen van fantasiekunst, zoals literatuur en film. Je ziet veel van dezelfde thema’s en motieven in het hele fantasy-genre. Veel van de beelden komen uit folklore en sprookjes. Er zijn elementen van magie en mythologie. Fantasiefotografen gebruiken herkenbare stijlfiguren om ons naar een andere werkelijkheid te brengen. Fantasiefotografen werken kostuums en ingewikkelde instellingen uit om hun scènes in te stellen. En ze gebruiken ook veel fotomanipulatietechnieken om de magische elementen in hun werk te versterken. Fantasiefotografie kan veel verschillende soorten fotografie bevatten. Het kan surrealisme, beeldende kunst, portretten en zelfportretten omvatten.

Just Street photography.

Sinds een aantal jaar ligt mijn focus steeds meer op straatfotografie. Op jacht naar dè unieke foto bestudeer ik het gedrag op straat en het daagt mij uit dit vast te leggen en om te zetten in een kunstzinnige foto. Bij straatfotografie staat het beeld, emotie en de sfeer voor mij centraal.
Het is een genre waarbij mensen op publieke plaatsen zoals straten, parken en metrostations gefotografeerd worden zonder dat zij zich daar bewust van zijn. Het is een kunstzinnige vorm van candid camera-fotografie die natuurlijke, in plaats van geposeerde foto’s oplevert. Straatfotografie is verwant aan documentaire en journalistieke fotografie, met dit verschil dat niet de inhoud, maar de kunst van het fotograferen op de eerste plaats komt en waarbij de unieke foto op het intuïtief juiste moment wordt genomen. Het doel is een subjectieve indruk te geven van de ervaring van het dagelijkse leven in een stad.

Just Portrait Photography

Portretfotografie is een zeer bekende en populaire stijl van fotografie. Bij deze stijl van fotografie gaat het erom de persoonlijkheid, identiteit, ziel en emoties van een persoon vast te leggen door gebruik te maken van de achtergrondatmosfeer, poses en belichting
Portretfotografie is eenvoudigweg fotograveren van een persoon of een groep mensen in een omgeving. De betekenis van portretfotografie is echter veel meer in de praktijk. Portretten kunnen de essentie of vitale kwaliteiten van een onderwerp vastleggen, of iets diepers communiceren dan alleen een oppervlaktebeeld, op de manier waarop de portretfoto wordt vastgelegd. Het gezicht staat centraal in portretfotografie, en de manier waarop het wordt weergegeven, verfraaid en benadrukt, is waar de fotograaf het statement mee maakt.